Feriehus til utleie Helgenæs

Utvalg: 5-20 feriehus

Halvøya Helgenæs ligger syd for det fredede naturlandskapet Mols Bjerge på Djursland. Her finner dere enestående natur, hyggelige landsbyer og kultur.

Spill på stranden i feriehus på østkysten av Danmark

l det vakre, kuperte landskapet på Helgenæs finner dere både skjønne naturområder og spennende, kulturhistoriske minner. Halvøya er knapp 8 km lang og 4,5 km bred. Stenalderboplasser og vikinglandsbyer er noen av de arkeologiske funn, som er gjort på halvøya. Helgenæs byr også på en forbløffende vakker natur, som ikke oppleves noe annet sted. Her finnes også gamle landsbymiljøer med trange gater og velbevarte, små hus.
Fra halvøya er det ca. 20 km til Ebeltoft, her finnes aktiviteter, severdigheter, gode butikker og flere spisesteder.

Severdigheter - Helgenæs

Om sommeren er det mulig å komme opp i Sletterhage Fyr, det sydligste punktet på halvøya. Fra fyret fører en sti til et tysk radartårn fra 2. verdenskrig. Herfra er det flott utsikt over Kattegats sydlige øyer.
Skanseanlægget, General Ryes skanse, er fra 1849. Den ligger på det høyeste punktet ved den smale tangen, som fører over til Helgenæs.
På Helgenæs Museum vises en lokalhistorisk utstilling om helboene og deres levevilkår gjennom tidene. Bl.a. kan dere se en gammel skolestue, et gammelt stuemiljø og en utstilling av landbruksredskaper.

 
e-mærket
Support
Tel.: +45 9696 5656
info@feriehus-danmark.no

Mandag - fredag 9-18
Nordvestjylland Jyllands vestkyst Limfjordslandet Nordøstjylland Djursland og Mols Sydøstjylland Fyn og øer Lolland Falster og Møn Sjælland Bornholm
/gfx/galleri/lightbox-btn-close.gif