Feriehus til utleie Stenbjerg

Utvalg: 1-5 feriehus

Stenbjerg er et gammelt, fredelig fiskerleie som på nydelig vis er omgitt av Vesterhavet og storslagne plantasjeområder.

Fiskebåter på strand, ferie i feriehus.

Stenbjerg er det fredfylte alternativ til det mer livlige Vorupør. Den hyggelige byen er skjermet mot vind og vær av klittene bak den fredede 'Stenbjerg Landingsplads', der det tidligere ble drevet med ervervsfiskeri. Atmosfæren rundt landingsplassen med de små hvite redskapsskur, redningshuset, spillhuset og de gamle fiskerhus er idyllisk og livlig. Her er det også mulig å kjøpe friskfangede fisk av de lokale fiskere. Stenbjergs vartegn er 'Sømærket' som er høyt plassert på en klitt.
Det kan kjøpes dagligvarer i Stenbjerg, og De kan bl.a. spise på byens kro. Den nærmeste større by er Thisted som ligger 27 km mot nordøst.
Her finner De ro, sjarm, frisk havluft og rekreative, grønne omgivelser. Området byr på gode muligheter for å bade, fiske og vandre i den enestående natur. Stenbjerg er et ideelt feriested for kunstnere og naturelskere.

Severdigheter - Stenbjerg

Stenbjergs tidligere redningshus er i dag innrettet med et lite museum som forteller om stasjonens historie og funksjon. I et av fiskerhusene kan De se en liten utstilling om fiskerleiets historie.
I Vorupør blir fiskeskøytene stadig trukket opp på landingsplassen på stranden hver dag etter bruk - en veldig gammel tradisjon som har blitt bevart. Fra den 350 m lange molen har De mulighet for å oppleve aktivitetene på tett hold (5 km).
I Nordsøakvariet i Vorupør kan De oppleve fisk og havdyr som er fanget av lokale fiskere. Vorupør Museum er innrettet i det gamle båtverft som har bygget skip til kystens fiskere, og viser den historiske bakgrunn for Vorupør og kystbefolkningens spesielle levevis.
'Svankjær lille Savværk' viser en utstilling av danske papirklipp som imidlertid er skåret ut i tre. Se resultatene av et tidskrevende og presist utført stykke arbeid og kjøp evt. et eksemplar med hjem (10 km).

 
e-mærket
Support
Tel.: +45 9696 5656
info@feriehus-danmark.no

Mandag - fredag 9-18
Nordvestjylland Jyllands vestkyst Limfjordslandet Nordøstjylland Djursland og Mols Sydøstjylland Fyn og øer Lolland Falster og Møn Sjælland Bornholm
/gfx/galleri/lightbox-btn-close.gif