Feriehus til utleie Omø

Utvalg: 1-5 feriehus

Opplev ekte øy-stemning på den lille, hyggelige Omø i Smålandshavet.

Med utsikt over vannet i Tisvildeleje - dansk ferihusutleie.

Omø ligger i Smålandsfarvandet mellom Sjælland og Fyn/Langeland, ca. 50 minutters seiltur fra fergeleiet Stigsnæs på Vestsjælland. Omø er 4,5 km2 stor, har godt 12 km kystlinje og knapt 200 faste innbyggere. Den lille øya som oser av hygge, fred og ro, har 2 byer. Ved fergeleiet ligger Omø Kirkehavn. Her finner dere en intakt landsbystemning med godt bevarte, gamle hus, en aktiv fiskerihavn, en lystbåthavn, en lekeplass, en grillbar og en barnevennlig badestrand. Midt på øya ligger Omø By - en særdeles godt bevart landsby med bindingsverkshus, landsbyhaver, et hyggelig tjern, en landhandel og en kafé.
Hold ferie på en liten, naturskjønn øy, der dere blir hensatt til en annen tid. Her kan dere bade, slappe av og nyte naturen og den utrolige stillheten.

Severdigheter - Omø

Besøk Fiskernes Hus, en gammel skipperkneipe med livbøyer og lanterner, ved fergeleiet. Her kan dere ofte få kjøpe friske fisk.
Omø hadde i 1997 besøk av den kubanske kunstneren William Perez, som sammen med fiskerne på øya skapte et tårn av bunngarnspæler. Tårnet heter Monomenta a la Unidad (monument til enigheten) og ligger ved havnen.
Tett på havnen ligger et gammelt tjærekar, som tidligere ble brukt av fiskerne til å tjære garn i. Og ved Omø By kan dere se en treskulptur, som er en modell av en tidligere bondemann i byen.
I Kulturhuset Loen kan dere se kunstutstillinger og delta i andre kulturelle arrangementer.
Besøk også Omø Kirke, som er en av Danmarks minste kirker.
I Historiens Hus kan dere få et innblikk i øyas historie. Huset rommer en minnestue for den tidligere eieren til huset med bilder fra en svunnen tid.
Det 22 meter høye Omø Fyr, et gult vinkelfyr fra 1893, ligger på den vestligste spissen på øya.

 
e-mærket
Support
Tel.: +45 9696 5656
info@feriehus-danmark.no

Mandag - fredag 9-18
Nordvestjylland Jyllands vestkyst Limfjordslandet Nordøstjylland Djursland og Mols Sydøstjylland Fyn og øer Lolland Falster og Møn Sjælland Bornholm
/gfx/galleri/lightbox-btn-close.gif