Feriehus-Danmark
menu
Menu
menu
Prisgaranti Prisgaranti Trygghetspakke Trygghetspakke ? 40 års erfaring 40 års erfaring
 

Feriehus til utleie Vang

Det idylliske fiskeleiet Vang ligger ved Bornholms nordvestkyst, direkte ut til Østersøen.

Den lille byen Vang er nesten gjemt for foten av en stor kystbakke. Vang er kjent for den hyggelige og rolige havnen sin og den gamle vannmøllen fra begynnelsen på det forrige århundrede, som nå er flott restaurert. De mange små steinbrudd i området vitner om, at Vang er et gammelt sentrum for steinbryting.
Fra Vang går det en deilig natursti langs klippene til Jons Kapel, som er et barskt klippeparti, og videre til Nordeuropas største borgruin Hammershus.
De nærmeste større byer med innkjøpsmuligheter og spisesteder er Allinge og Hasle.

- Vang

Følger De Kyststien mot syd kommer De til de 2 romantiske fiskeleiene Helligpeder og Teglkås.
Den flott beliggende borgruinen Hammershus er Bornholms mest besøkte attraksjon. Borgen ble forlatt omkring år 1745 og forfallt etterpå. I dag er ruinene et fredet minnesmerke og en severdighet av særklasse (7 km).
Besøk den hyggelige byen Sandvig, som er vakkert beliggende i Sandvigbugten og preget av gamle, velholdte bindingsverkshus, steingjerder og en stemningsfull, liten havn (8 km).
I Moseløkkens Stenbrudsmuseum kan De se, hvordan granitt blir forarbeidet og følge utviklingen av dette håndverket gjennom tidene (8 km).
Et av Bornholms karakteristiske røykerier er Hasle Silderøgeri, som er et kjent museums-røykeri, der det stadig røykes fisk etter tradisjonel metode i åpne piper (9 km).
Mange kunsthåndverkere har slått seg ned på øyen, og flere steder er det mulig å besøke billedhuggere, glassblåsere, kjeramikere og malere.