Feriehus til utleie Sømarken

Utvalg: 10-40 feriehus

Sømarken er et rolig og barnevennlig ferieområde med en sjarmerende atmosfære.

Besøk Hammershus på ferien i feriehus

Området Sømarken består av Østre Sømark, som er et lille, hyggelig fiskerleie med fiskehytter og eget fiskerøkeri/restaurant, og Vestre Sømark, som utelukkende er et sommerhusområde. Det er god plass mellom husene, som flere steder støter opp til fredede områder.
Den lille havnen 'Bakkerne Havn' er en aktiv fiskerhavn, og fangsten herfra blir tilberett og servert i BakkaRøgeriet som ligger på havnen. I nærheten ligger den fredede Slusegård Vandmølle.
Det er innkjøpsmuligheter i landsbyen Pedersker og spisesteder i Sømarken.

Severdigheter - Sømarken

Ved gården 'Slusegård' ligger den fredede 'Slusegård Vandmølle' fra 1800 samt et ørrethus. Området er restaurert så hele mølleanlegget kan oppleves.
Se også den globale Milesten, som er en granittsten som markerer skjæringspunktet for 55 grader nordlig bredde og 15 grader østlig lengde.
Opplev utsikten fra det 45 m høje, hvite Dueodde Fyr.
I det idylliske fiskerleie Snogebæk finnes et glasspusteri og et røgeri.
Mange kunsthåndværkere bor på øya og flere steder er det mulig å besøke billedhuggere, glasspustere, keramikere og malere.
Et av Bornholms karakteristiske fiskerøkerier er Hasle Silderøgeri, som er et kjent museums-røkeri, hvor det stadig røkes fisk etter traditionell metode i åpne skorstener.
Rundkirkerne er Bornholms kjennetegn. De karakteristiske, hvitkalkede kirker, som er over 800 år gamle, har tjent som forsvar, som matforråd og som kirkehus. De 4 mest kjente rundkirker er Østerlars, Olsker, Nylars og Nyker.

 
e-mærket
Support
Tel.: +45 9696 5656
info@feriehus-danmark.no

Mandag - fredag 9-18
Nordvestjylland Jyllands vestkyst Limfjordslandet Nordøstjylland Djursland og Mols Sydøstjylland Fyn og øer Lolland Falster og Møn Sjælland Bornholm
/gfx/galleri/lightbox-btn-close.gif